najbogat-izvor-na-fitonutrienti
Споделете со пријателите!

Искористете ги придобивките на микроалгите кои што делуваат нежно и безбедно врз организмот а ослободуваат од болка, ја зголемуваат плодноста кај мажите и подмладуваат како БиоАстинот и прочистуваат и го одржуваат целокупното здравје како Спирулина Пацифика
„Нутрекс Хаваи“ – Nutrex Hawaii е основана пред 30 години на чистиот Кона брег на Хаваи со мисија за искористување на здравствениот потенцијал на микроалгите за да им помогне на луѓето да се чувствуваат подобро и да живеат подолго. Кона брегот на Хаваи беше избран по интензивно двегодишно пребарување за апсолутно најдобро место за раст на микроалги, од основачот на „Нутрекс Хаваи“, д-р Gerry Cysewski. Д-р Cysewski до денес е главен научен директор на „Нутрекс Хаваи“ и од страна на луѓето во индустријата за микроалги, се смета за „татко на производството на микроалги“. Брегот на Кона е идеален за производство на микроалги поради бројните сончеви денови, ниските врнежи од дожд, совршена температура во текот на целата година, без загадување на воздухот и со чисти извори на вода.

„Нутрекс Хаваи“ има технолошки најнапредна и најразвиена фарма за микроалги во светот. Таа беше првата фарма за микроалги во светот што поседува ISO 9001: 2000 и Кошер сертификати.

BioAstin-zastita-od-sonce_1Ние сме, исто така, GMP сертифицирани (Добра производна пракса) од страна на Natural Products Association. Нашата фарма се протега на околу 40 хектари (90 ари) и вработени се околу 90 луѓе.

Cyanotech произведува два извонредни производи за човечка исхрана кои се продаваат во 63 земји низ целиот свет. БиоАстин – BioAstin® Природен Астаксантин и хавајска Спирулина Пацифика – Spirulina Pacifica®. „Нутрекс Хаваи“ е многу горд на својот најнов производ, БиоАстин Природен Астаксантин, најмоќен  антиоксиданс, а во исто време и безбеден, природен анти- воспалувач.

„БиоАстин делува на неколку начини во борбата против воспалението низ целото тело на нежен, безбеден начин и нема несакани ефекти или контраиндикации“

Како анти-воспалувач, БиоАстин е уникатен меѓу неговите конкуренти. Додека OTC лековите и лековите на рецепт, како што се Vioxx и Celebrex, делуваат преку една единствена патека на многу интензивен начин (што доведува до многу несакани ефекти и контраиндикации), БиоАстин делува преку неколку патеки во борбата против воспалението низ целото тело на нежен, безбеден начин и нема несакани ефекти или контраиндикации. Ова е исклучително значајно бидејќи истражувачите продолжуваат да наоѓаат врски помеѓу воспалението и многу болести опасни по животот на луѓето.

БиоАстин има многу други здравствени придобивки. Бидејќи Астаксантинот може да ја премине крвно-мозочната бариера, тој може да обезбеди антиоксидантна заштита за очите, мозокот и централниот нервен систем.

Многу антиоксиданси (вклучувајќи и други каротеноиди) не можат да ја преминат оваа бариера за да помогнат во заштитата на овие витални органи. Направени се клинички студии кои покажуваат полезности на Астаксантинот во различни области на мозокот и здравјето на очите. Преку плацебо-контролирани, двојни студии, докажано е дека БиоАстин ја намалува болката и ја зголемува мобилноста на луѓето кои страдаат од воспалителни состојби како што е артритисот и тендонитис.

Исто така, се покажа дека ја намалува болката во зглобовите и мускулите по тешки вежби.

Уште една позитивна клиничка студија покажа дека БиоАстин може да ја заштити кожата од УВ зрачењето со зголемување на количината на време пред кожата да изгори, кога телото е изложено на сонце. И неверојатно, Астаксантинот е прикажано во плацебо контролирана човечка клиничка студија дека делува како внатрешна таблета за убавина; во само четири до шест недели, природниот Астаксантин ги намалува брчките и ја зголемува влажноста и еластичноста на кожата!

„Природниот астаксантин го зголемува квалитетот на спермата кај мажите, тој кличнички докажано ја подобрува подвижноста, забрзувањето и морфологијата на спермата“

Исто така, резултатите од клиничките истражувања врз машкиот пол, покажале дека со користење на БиоАстин, нивната плодност се зголемила. Резултатите се добиени од парови кои биле неплодни најмалку 12 месеци. Клиничкото истражување со контрола на плацебо ефектот, покажала дека природниот астаксантин го зголемува квалитетот на спермата кај мажите. Експерименталната група примала 16 mg (4 капсули) природен астаксантин дневно во период од три месеци, што придонело до зголемување на бројот на зачнувања од дури 478% во однос на плацебо групата. Астаксантинот клинички докажано ја подобрува подвижноста, забрзувањето и морфологијата на спермата.

Прочитајте:  L-Carnitine - транспортер на енергија во организмот

Друго истражување покажа дека Астаксантинот може да го зголеми имунитетот. Исто така, се покажа дека има позитивен ефект во регулирањето на крвните липиди, како што се холестеролот и триглицеридите. И на крај, Астаксантинот има огромна корист за спортисти за закрепнување на мускулите и во градењето на силата и издржливоста. Не постои сомневање дека секој, започнувајќи од младите спортисти, средовечните луѓе, па до постари луѓе, можат да имаат корист во голема мера со земање на БиоАстин секој ден.

Првиот производ на „Нутрекс Хаваи“ беше хавајска спирулина, која е во континуирано производство веќе триесет години. „Нутрекс Хаваи“ разви сопствени технологии и неколку патенти за производство на она што широко е признато како најчиста и најбогата спирулина со нутриенти во светот.

Покрај тоа што е најмногу концентриран извор на природни хранливи материи, постојат повеќе од 200 клинички студии и научни експерименти кои покажаа широк спектар на здравствени придобивки за оваа „суперхрана“.

„Спирулината прочистува и храни, балансира и дава поголема енергија, обновува и подмладува“

Хавајската спирулина го поддржува имунолошкиот систем, идеална е за лица со анемија, дијабетичари (висока концентрација на протеини кои го стабилизираат шеќерот во крвта), го поддржува здравјето на очите, го поддржува нормално ниво на холестерол, го зголемува нивото на енергија и го поддржува клеточното здравје.

Таа има алкални својства со што помага во одржувањето на идеалната pH вредност на организмот. Само три грама Спирулина Пацифика има повеќе антиоксиданти и фитонутриенти од пет оброци зеленчук и овошје.

spirulina-pacificaСпирулината прочистува и храни, балансира и дава поголема енергија, обновува и подмладува. Таа е за сите оние кои што сакаат да го прочистат своето тело од разни видови загадувања: токсини, тешки метали, алкохол, пушење и зголемена употреба на лекови. Со високо ниво на GLA, каротеноиди, ензими, Б-витамини и фитонутритиенти, како и сите есенцијални амино киселини и 94 минерали во траги, Хавајската Спирулина Пацифика е навистина неверојатна комплетна супер храна, која се препорачува за луѓе од сите возрасти и начин на живот.

 

Увозник и дистрибутер за Македонија:
ТРИМЕКС Дооел

logo-trimeks
ул. Иван Милутиновиќ бр.36
1000 Скопје
тел.: 02 / 32 46 000
info@trimeks.com.mk
www.trimeks.com.mk

* Комерцијален текст


Споделете со пријателите!