Сакате да си го подобрите здравјето? – Еве кои видови намирници треба да ги јадете во 2024

Веројатно сите влегуваме во новата година со премисата “New Year, New You” и најчесто под тоа подразбираме ограничување на храна која ни е омилена. Епа оваа година можеби е време да пробате нешто ново бидејќи нутриционистите се согласни дека најголемиот предизвик кога станува збор за храната доаѓа од тоа што ние внесуваме како намирници а не кои од нив ги избегнуваме во исхраната.

Детален осврт на исхрана при ревматоиден артрит

Правилната исхрана може да помогне во контролирање на воспалението со обезбедување на хранливи материи што му се потребни на телото за одржување на здрава тежина. Ова е важно затоа што прекумерната тежина го зголемува притисокот врз заболените зглобови и може да ја влоши состојбата…

Исхрана во менопауза

За време на климактериум заради хормоналните промени освен забавен метаболизам може да се случи да чувствувате промени во расположението…