Практикантство за студенти по фармација и хемија во Алкалоид

Во насока на исполнувањето на заложбите за корпоративна општествена одговорност, кои се на врвот на приоритетите во оперативната агенда на компанијата, „Алкалоид АД Скопје“ потпиша „Меморандум за соработка“ за програмата за практикантство со „Фармацевтскиот Факултет“ и „Институтот за хемија“ на „Природно-математичкиот факултет“, обата при универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје.

Светски ден на здравјето

Половина од светското население сè уште не е во можност да ги добие здравствените услуги што му се потребни.Светската здравствена организација беше заснована на принципот…

Заврши проектот „патот до многу петки“

Интересот кај родителите, дечињата, стручниот кадар на градинките, но и кај медиумите, за потребата од соодветен внес на Витамин Д и Омега 3 масни киселини, се показателите за успешност на кампањата…