najbogat-izvor-na-fitonutrienti
Споделете со пријателите!

spirulina-pacificaSpirulina Pacifica е најбогатиот и најкомплетен извор на додаток во исхраната. Оваа модро-зелена алга зачудува многу нутритивни експерти, што се должи на нејзината разновидност на основните нутриенти: растителни протеини, каротени, хлорофил и фикоцијанин, биоактивен Б12, гама линоленска киселина и минерали. Безцелулозниот клеточен зид на Spirulina Pacifica е високо сварлив и нутриентите лесно се абсорбираат.

Восхитувачки фитонитруиенти

Spirulina Pacifica обезбедува широка низа на чувствителни фитонутриенти со многу значајни здравствени полезности.

Нутриционистите препорачуваат да го зголемиме внесувањето на фитонутриентите за заштита од штетните ефекти на сончевата светлина, загадувањето и стресот.

Високо квалитетен протеин

Повеќе од 60% од Spirulina Pacifica е високо-квалитетен протеин, правејќи ја најбогат извор на растителен протеин познат на луѓето. Квалитетот на протеинот зависи од составот на амино киселините од кои е создаден. Протеинот од Spirulina Pacifica ги содржи сите 8 суштински амино киселини, плус 9 несуштински амино киселини во точна и правилна природна рамнотежа! Човечкиот организам не може да ги произведува суштинските амино киселини; тие мора да се внесат како дел од нашата храна.

Витамини

Spirulina Pacifica ги содржи сите важни витамини и важниот комплекс на витамин Б. Поради неговиот позитивен ефект на нервниот систем, витаминот Б е многу важен за луѓе кои се многу зафатени и истоштени. За вегетеријанците, витаминот Б12 во Spirulina Pacifica е особено важен, бидејќи е мошне редок во повеќето растителни храни. Покрај тоа, Spirulina Pacifica содржи голема количина на бета-каротен кој се претвара во телото во витамин А. Ова ја зголемува Вашата отпорност на болести; тој е моќен антиоксидант и е добар за Вашата кожа, коса и нокти. Најпосле, Spirulina Pacifica исто така содржи витамин Е, кој ја подобрува Вашата умствена и физичка способност и ја зголемува Вашата виталност.

Минерали

„Спротивно на морските алги, единствено Spirulina Pacifica содржи траги од јод“

Без разлика колку се важни витамините, тие не можат да направат ништо без минералите. Иако нашите тела се способни да произведуваат бројни витамини, невозможно е произвидството на минерали. Spirulina Pacifica ги содржи сите минерали кои се важни за човечкото тело: железо, магнезиум, калиум, калциум, фосфор, цинк и реткиот селен. Хранливиот додаток ќе делува оптимално само ако витамините и минералите се природно урамнотежени и се земаат заедно. Тоа е големата моќ и компатибилност на Spirulina Pacifica. Спротивно на морските алги, единствено Spirulina Pacifica содржи траги од јод. Нутритивниот додаток делува оптимално единствено кога органските градивни витамини и минерали се во правилна рамнотежа и се земаат заедно. Тоа е големата моќ на Spirulina Pacifica.

Природен извор на железо

Spirulina Pacifica е богата со железо. Железото, заедно со витамините од Б комплексот, е потребен за формирање на црвените крвни зрнца и за транспорт на кислород во крвта. Висок процент на анемиите се предизвикани од недостаток на железо во исхраната. Жените имаат поголема потреба за железо од мажите, што се должи на менструацијата и бременоста. Исто така, многу жени го смалуваат внесувањето на железо бидејќи се на диета. Се препорачува Spirulina Pacifica да на се зема во исто време со кафето или чајот. Овие пијалоци содржат супстанции кои го успоруваат внесувањето на железото со кое Spirulina Pacifica е богата.

Хлорофил

Spirulina Pacifica има изобилство на хлорофил. Тој им овозможува на растенијата да ја претворат сончевата светлина во енергија и нутриенти. Не е чудо што Spirulina Pacifica е преполна со соларна моќ! Хлорофилот ја прочистува крвта и подобрува абсорпцијата на железо во крвотокот. Хлорофилот исто така, е добар за Вашиот црн дроб, кој игра важна улога во отсранувањето на отровите и штетните продукти од Вашето тело.

Прочитајте:  Микроалги – Чувари на нашето здравје

Фикоцианин

Една од најважните супстенции во Spirulina Pacifica е фикоцианинот – сино обоен пигмент кој не може да се најде во ниту едно друго растение. Фикоцианинот апсорбира многу сончева светлина. Заедно со хлорофилот, тие и ја даваат сино-зелената боја на Spirulina Pacifica. Фикоцианинот е силен антиоксидант. Тој го подржува детоксичното дејство на црниот дроб и бубрезите. Бидејќи црниот дроб е одговорен за детоксикацијата на отровите во крвта, клетките на црниот дроб се подложни на високи концентрации на отровни хемикалии кои може да предизвикаат штета од слободните радикали. Фикоцианинот помага во заштитата на клетките на црниот дроб и помага во процесот на детоксикација. Тој ги заштитува клетките од слободните радикали, го стимулира производството на црвени крвни зрнца и го зајакнува имуниот систем.

spirulina-pacifica-najbogat-izvor-na-fitonutrienti

Каротеноиди

Каротеноидите се жолти, портокалови и црвени пигменти кои се наоѓаат во морковите, портокалите и останатите обоени овошја и зеленчуци. Поради сончевата клима, Spirulina Pacifica содржи високи концентрации на природни каротеноиди. Најважна супстанца е бета-каротенот кој телото го претвара во витамин А. Каротеноидите се моќни антиоксиданти, тие го штитат нервниот систем и ја зголемуваат отпорноста. Ја одржуваат кожата елестична и обезбедуваат косата, ноктите и очите да бидат во оптимална состојба. Бета-каротенот ја штити Вашата кожа од УВ зрачењето. Каротеноидите се битни за ефикасно функционирање на очите. На луѓето, кои често седат пред компјутер, многу гледаат телевизија или возат навечер, потребен им е дополнителен бета-каротен.

Гама линоленска киселина

Spirulina Pacifica содржи голема количина на ГЛК. Мајчиното млеко и Spirulina Pacifica се единствени извори на оваа ретка масна киселина. Вашето тело прво ја претвара ГЛК во ДГЛК, а потоа во простагландини кои се мошне активни хормонски супстанци и се неопходни во огромниот број на телесни функции. ГЛК е добра за нормални и регуларни менструални периоди. Покрај тоа, таа помага да се одржи ниско ниво на холестерол.

Ензими

Spirulina Pacifica содржи бројни важни ензими, како што се superoxide dismutase – СОД. СОД е ензим кој содржи железо, кое ги поддржува важните процеси на телесните клетки и ги штити од слободните радикали. Ензимите се важни за конструкцијата на нашите клетки и не би можеле да живееме без ензимите. Ензимите се многу повредливи и лесно се уништуваат од топлина или оксидација. Поради многу внимателното производство, Spirulina Pacifica покажува мошне висока ензимска активност.

Се во едно

Spirulina Pacifica содржи, во концентрирана форма, практично скоро се што е потребно за здраво тело и јасен разум. Таа е толку комплетна што можете да живеете на Spirulina Pacifica и вода со недели, дополнето со малку зеленчук и овошје.

Природата едноставно има повеќе вештина од хемичарот!

 

Увозник и дистрибутер за Македонија:
ТРИМЕКС Дооел

logo-trimeks
ул. Иван Милутиновиќ бр.36
1000 Скопје
тел.: 02 / 32 46 000
info@trimeks.com.mk
www.trimeks.com.mk

* Комерцијален текст


Споделете со пријателите!