Некои антитела на COVID-19 може да ја преминуваат плацентата

Придобивките од доењето ги надминуваат сè уште невидените ризици од доење со КОВИД-19, според врвните здравствени организации како Центрите за контрола и превенција на болести, се додека новите мајки кои ја имаат оваа болест преземаат мерки на претпазливост како носење маска и миење на рацете и градите пред доење.

Начинот на кој се движат сперматозоидите сосема поразличен од представата која ја имавме до сега – открива нова студија

Подвижноста на спермата или можноста за движење е една од клучните мерни единици што лекарите за плодност ја гледаат при проценката на машката плодност. Одкриен уште еден фактор кој може да е причина за машката неплодност.