Што е гастритис

Постојат акутен гастритис кој се појавува одненадеж и трае кратко време или хроничен гастритис кој се развива постепено и трае подолго…

Што се капкови инфекции и како се пренесуваат?

Во екот на пандемијата и седењето дома, претпоставуваме дека најчесто ги слушате и читате зборовите Коронавирус, , SARS-CoV-2, COVID-19, капкови инфекции… Во краткиот текст кој следува, Др. Звезда Спасовска – педијатар, објаснува што се тоа капкови инфекции и зошто толку брзо се шират.