Дали вакцината за корона вирус би можела да биде готова до 2021 година?

Американскиот фармацевтски гигант Johnson & Johnson, тврди дека со тестирање на експерименталната вакцина против корона вирус ќе се почне до септември а вакцината би можела да биде достапна за итна употреба на почетокот на следната година.

„Алкалоид“ со известување за фалсификати – дезинфициенси

Би сакале да ве известиме дека на пазарот се појавија производи што претставуваат фалсификати на средствата за дезинфекција произведени од „Алкалоид“ – Ecosal® и Dezintal®, кои се воедно и заштитени трговски марки на „Алкалоид“ АД Скопје.

Што е гастритис

Постојат акутен гастритис кој се појавува одненадеж и трае кратко време или хроничен гастритис кој се развива постепено и трае подолго…