Јазикот на телото

Говорот на телото е исклучително важен кога станува збор за средби со спротивниот пол. Секој гест или движење може да му открие на лицето наспроти нас дали сме привлечени од него или обратно.

Хормони кои ги согоруваат маснотиите – клуч за слабеење

Третата компонента, која одредува дали ќе можете да ослабнете освен вежбање и исхрана, е хормоналниот статус. Најчесто зборуваме главно за два хормони кои влијаат на согорувањето на маснотиите, но бројот на оние хормони кои имаат директен ефект во контролата на губење на тежината се всушност 7.