Споделете со пријателите!

hrana-koja-gi-ublazuva-vospalitelnite-procesi-vo-organizmot

Дознајте кои производи можат да ни помогнат кога се соочуваме со воспаление
Воспалителните процеси во нашиот организам се природна реакција на имунолошкиот систем при инфекција или повреда и помагаат во закрепнувањето. Меѓутоа, хроничните воспаленија кои може да се резултат на нездрав начин на живот можат негативно да влијаат врз нашето здравје. Природата ни дала еден цел спектар на здрава храна која ни помага на различни начини. Кога станува збор за воспаленијата, постои добар избор на храна која се бори против овие процеси во организмот.

Анти-воспалителната исхрана вклучува јадење на овошје и зеленчук, храна богата со омега 3 масни киселини, избегнување на процесирана храна, внесување на зачини како ѓумбир и кари во исхраната, итн.

Погледнете кои се 10те намирници кои се борат против воспаленијата.


Споделете со пријателите!