Природни решенија за помош при појави на депресија и анксионост

Депресија е колективно име за група нарушувања кои се карактеризираат со чувство на тага, безволност и незадоволство, кои симптоми траат повеќе од 2 недели и ги попречуваат секојдневните активности на пациентот. Мешаното анксиозно-депресивно растројство, кое се карактеризира со истовремено присуство на симптоми на блага или умерена депресија и анксиозност (вознемиреност, нервоза, несоница), е исто така многу често кај пациентите.

Имуномодулатори – клучен фактор во борбата со ХПВ инфекциите!

ХПВ инфекцијата е најчесто полово преносливо заболување при што грлото на матката е најчесто нападнатиот орган. Приближно половината од вкупниот број на сексуално активни лица може да се заразат со ХПВ во одреден период од животот а дури 80% од жените ке бидат инфицирани до навршувањето на 50-тата година. Повеќето од ХПВ инфекциите се самоизлечиви во период од 1-2 години, благодарение на имуниот систем на организмот. За жал дел од ХПВ вирусите

Успешна рехабилитација на скршеници – клучна за враќање на функционалноста на зглобовите и мускулите!

Рехабилитацијата е неизбежен дел од секој третман на фрактура. Крајната цел на процесот на рехабилитација на која било фрактура е да се врати функцијата на повредената област на ниво пред повредата.

ЕДНА ГОДИНА СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО НА „АЛКАЛОИД“ И СОС ДЕТСКО СЕЛО

„Децата се нашата иднина! Секое дете има право на топол дом, грижа и љубов! Секое дете е и наша грижа!“ – моќни пораки спрема заедницата и силни причини за синергија, кои во целост ги препознаваат и ги почитуваат обете организации.