Споделете со пријателите!

8-nacini-na-spremanje-na-zelencuk-00Сте се запрашале ли дали правилно го јадете зеленчукот?
Зеленчукот е извор на витамини, минерали и антиоксиданти. Но, многу е важно да знаеме како максимално да ги искористиме сите тие хранливи материи што се наоѓаат во зеленчукот. Треба да ги препознаеме сите грешки кои ги правиме при готвењето или приготвувањето на зеленчукот што придонесува за намалено искористување на витамините и минералите.

Нареден пат, искористете некој од следниве осум совети!


Споделете со пријателите!