Заштита на цревната микрофлора од штетното дејство на антибиотиците

Со честите разболувања, имунолошка функција на дигестивниот тракт се намалува и не може доволно добро да го заштити организамот ниту од инфекции ниту, пак, да го закрепне организмот по боледување….

Што се келоиди?

Келоидите и хипертрофичните лузни во суштина се бенигни израстоци на фиброзните влакна кои се јавуваат како резултат на абнормална реакција на траума.

Нечитлив ракопис, пропуштени букви и правописни грешки, небрежност или нарушување?

Тешкотија при држење и користење на молив или пенкало. Нерамномерно растојание помеѓу букви, зборови и реченици. Употреба на комбинација на големи букви и комбинација на правописни и големи букви се само некои од потешкотиите кои може да ве натераат да помислите дека вашето дете се справува со дисграфија.

Трипофобија или страв од дупки

Трипофобија е тесно поврзана со визуелен контакт. Дури и глетката на слика или фотографија со еден од тригерите на овој силен, ирационален страв веднаш предизвикува чувство на вознемиреност или гадење.