Убоди од инсекти

Пролетта и летото се годишни времиња прекрасни за шетање во природа особено за децата кои уживаат да играат во природа, најчесто во трева каде има…

Светски ден без тутун – 2015

Стоп за недозволената трговија со тутунски производи Секоја година на 31 мај, Светската Здравствена Организација – СЗО заедно со партнерите го обележуваат Светскиот ден без…

Ефекти од пушењето тутун

Најголема позитивна придобивка од пушењето цигари е доколку престанете да пушите што е можно поскоро Најголем дел од пушачите на цигари започнале да пушат во…

Omega-3 – Масти кои живот значат

Природен концентрат на молекуларно дестилиранo рибино масло со фармацевтски степен на квалитет.Што е Omega-3?Omega-3 е есенцијална масна киселина (EFA), позната и како полинезаситена масна киселина…

Лушпи од јајца наместо пломби

Како лушпите од јајцата можат да помогнат да се пополнат дупките во забите на природен начин За многумина одењето на забар претставува стресно, болно и…

Прекумерната тежина – глобална епидемија

Експертите велат дебелината предизвикува здравствени проблеми и ги прави луѓето несреќни Прекумерната тежина или дебелината е состојба што се карактеризира со огромно количество акумулирани телесни…