Паметните телефони, потреба или зависност

Можеби денес најголемата, но и воедно “најбезопасната” зависност за вашите најмали – зависноста од социјалните мрежи! Тинејџерите не се единствените кои се склони кон оваа прекумерна употреба. Што се случува ако родителите ги туркаат временските ограничувања пред екраните?

Хемороиди или анални фисури?

Аналните фисури се мали расцепи во пределот на анусот и предизвикуваат чешање, крварење и болка која е многу по нагласена одколку онаа која се јавува кај хемороидите…