Што се капкови инфекции и како се пренесуваат?

Во екот на пандемијата и седењето дома, претпоставуваме дека најчесто ги слушате и читате зборовите Коронавирус, , SARS-CoV-2, COVID-19, капкови инфекции… Во краткиот текст кој следува, Др. Звезда Спасовска – педијатар, објаснува што се тоа капкови инфекции и зошто толку брзо се шират.

ИНТЕРВЈУ со д-р Мими Кимовска Христов: Матичниот лекар или матичниот педијатар најдобро ќе одговори на сите прашања во врска со симптомите на вашето дете

Д-р Мими Кимовска Христов – Матичниот лекар или матичниот педијатар најдобро ќе одговори на сите прашања во врска со симптомите на вашето дете