Споделете со пријателите!

15-predupreduvachki-znaci-za-zaboluvanje-od-dijabetes_image

Во САД има околу 29 милиони луѓе кои боледуваат од некоја форма на болеста и голем дел од нив, поголем дел од времето, воопшто не се свесни за тоа
Дијабетесот вклучува група на болести кои предизвикуваат зголемување на шеќерот во крвта. Најчестите типови се дијабетес тип 2, дијабетес тип 1, пред-дијабетес и гестациски дијабетес. Во САД има околу 29 милиони луѓе кои боледуваат од некоја форма на болеста и голем дел од нив, поголем дел од времето, воопшто не се свесни за тоа.

Постојат знаци на рано предупредување за болеста, но тие често се занемаруваат и се третираат како вообичаени и незначајни проблеми. Пред-дијабетесот или било која друга форма на оваа хронична болест, се одликува со следниве предупредувачки знаци.

Погледнете кои се првите пет предупредувачки знаци за заболување од дијабетес.

 


Споделете со пријателите!