Споделете со пријателите!

Заматен вид

1_Заматен вид
Заматен вид
Привремениот заматен вид може да биде знак за дијабетес. Оваа состојба може да се појавува и да се губи, но обично се влошува со текот на времето. Ако не се лекува, ретиналните крвни садови може да почнат да испуштаат течност што дополнително го нарушува видот и може да предизвика целосно губење на видот.

 


Споделете со пријателите!