Пролетен замор и недостаток на енергија

Пролетниот замор е предизвикан од хормоналните промени во телото поради промената на сезоната и се јавува во рана пролет (март, април). Сите промени, дури и добрите, понекогаш носат со себе елементи на анксиозност, а тоа е почесто случај со чувствителни групи на луѓе склони кон депресија и анксиозност.

Природни решенија за помош при појави на депресија и анксионост

Депресија е колективно име за група нарушувања кои се карактеризираат со чувство на тага, безволност и незадоволство, кои симптоми траат повеќе од 2 недели и ги попречуваат секојдневните активности на пациентот. Мешаното анксиозно-депресивно растројство, кое се карактеризира со истовремено присуство на симптоми на блага или умерена депресија и анксиозност (вознемиреност, нервоза, несоница), е исто така многу често кај пациентите.