Сос од грав

Малку е потребно за совршено јадење. Тајната е во деталите, односно во преливите.

5 Намирници богати со железо

Недоволното внесување на железо во исхраната може да предизвика анемија, поголема подложност на болести и инфекции, па дури може да предизвика предвремено породување кај бремените жени