intervju-svetlana-crnokrak-zashtitno-lice-na-premium-brendot-probalans_image
Споделете со пријателите!

Интервју со Светлана Црнокрак, заштитно лице на премиум брендот – пробиотикот ПРОБаланс на хрватската фармацевтска компанија ФармаС
На ексклузивната промоција која што се одржа на 18 март, организирана од хрватската фармацевтска компанија ФармаС, познатата Светлана Црнокрак стана заштитно лице на премиум брендот, пробиотикот ПРОБаланс. Околу тоа што значи да се биде заштитно лице на еден ваков бренд, за кампањата за водење на здрав живот поддржана од Пробаланс под име: „Немате време да бидете болни“, како и за бројните приватни и професионални ангажмани, разговаравме со Светлана Црнокрак, која што претставува синоним за успешна жена.

Неодамна се одржа ексклузивна промоција на заштитно лице на премиум брендот ПРОБаланс на хрватската фармацевтска компанија ФармаС, каде што бевте претставени како заштитно лице на брендот. Како помина настанот?

Настанот помина одлично. Освен новинарите, беа присутни многу соработници и пријатели на Фарма С кои се секогаш верни партнери на оваа компанија.

Како се случи вашата соработка со ФармаС и што беше одлучувачко за да ја прифатите задачата да бидете заштитно лице?

Како мајка, сопруга и жена, со повеќе улоги во својот живот се пронајдов во овој бренд Пробаланс, бидејќи е бренд кои содржи многу нешта во својата суштина. Токму тоа беше една од главните причини што избрав да бидам нивно заштитно лице. И приватно (јас и моето семејство) и професионално (преку моделите на нашето модно студио „Црнокрак“), редовно ги користиме  производите на Пробаланс и тоа Пробаланс капсулите за регулирање наметаболизмот, Пробаланс имуно производот за зајакнување на имунитетот и Пробаланс бејби капките кои малата керкичка веќе една год. ги консумира. 

Вие сте успешна жена од јавниот живот. Колку работните ангажмани ви дозволуваат да посветите време на вашето здравје?

И покрај многуте обврски, се трудам максимално да посветам време на своето здравје, бидејќи тоа е најважното нешто за еден човек. Здравјето нема цена!

intervju-svetlana-crnokrak-zashtitno-lice-na-premium-brendot-probalans_image2

Современиот начин на живот често значи и брза храна и лоши навики како внесување на  индустриски преработена храна при што корисните бактерии –пробиотици се веќе уништени. Колку практикувате правилна и балансирана исхрана?

Во принцип, јас и моето семејство се храниме здраво, со многу свежо овошје и зеленчук. Но сепак, има исклучоци кои самата работа ни ги наметнува. Често патуваме, менуваме место, храна, вода, но затоа тука со нас се секогаш производите на Пробаланс, кои ни го зајакнуваат имунитетот и не дозволуваат да дојде до пореметување на метаболизмот.

На самиот праг на пролетта, имунитетот опаѓа а на промената на годишните времиња најизложени се децата. Вие, како мајка на две деца, дали можеби имате некој свој рецепт или начин за зајакнување на имунитетот на најмилите со цел да растат правилно и здраво?

Токму така, како мајка која се грижи за растот и развојот, за здравјето на своите деца, потврдувам дека освен здравиот начин на исхрана и физичката активност, и јас и моето семејство конечно го пронајдовме и нашиот верен партнер, брендот Пробаланс кој го унапредува нашето здравје.

Кои се вашите идни планови и работни ангажмани? И за крај, кои се вашите животни аспирации за подобар животен стил?

Кампањата за водење на здрав живот поддржана од Пробаланс под име: „Немате време да бидете болни“, продолжува низ градовите во Македонија со цел да им се доближат производите на јавноста, а со тоа и мојата ангажираност и промоција околу тоа. Освен тоа, тука се и тековните обврските во модното студио „Црнокрак“, во тек се уписите на новите курсеви за манекени и фотомодел. Да не ја заборавиме и мојата тековна работа како презентер во „Алсат М“ и привршување на моите студии за односи со јавност. Сè на сè, бројни работни ангажмани.

Порака до сите, грижете се за своето здравје, бидете позитивни, насмеани и пробајте ги производите на Пробаланс!


Споделете со пријателите!