Моќта на витаминот Ц

Во исхраната, неколку хранливи материи се подеднакво важни како витаминот Ц. Познат по своите својства за зајакнување на имунитетот и ефектите за подмладување на кожата, овој суштински витамин игра клучна улога во поддршката на целокупното здравје и виталност. Од борба против обичната настинка до промовирање на синтезата на колаген, придобивките од витаминот Ц се огромни и неоспорни.

Имуномодулатори – клучен фактор во борбата со ХПВ инфекциите!

ХПВ инфекцијата е најчесто полово преносливо заболување при што грлото на матката е најчесто нападнатиот орган. Приближно половината од вкупниот број на сексуално активни лица може да се заразат со ХПВ во одреден период од животот а дури 80% од жените ке бидат инфицирани до навршувањето на 50-тата година. Повеќето од ХПВ инфекциите се самоизлечиви во период од 1-2 години, благодарение на имуниот систем на организмот. За жал дел од ХПВ вирусите