probalans-baby
Споделете со пријателите!

Како и возрасните така и нашите најмлади честопати се судираат со разни алергени, предизвикувачи на инфекции, и воспаленија. Истотака правилната суплементација на редовната здрава исхрана кај децата е од суштинска важност за нивниот раст и развој.

Имајќи ја во предвид ранливоста на најмладата популација фармацевтските експерти од PharmaS дојдоа до уникатна комбинација која ќе го унапреди здравјето и растот и развојот на децата- најмладиот член на семејството PROBalans:

PROBalans Baby пробиотски капки за деца со витамин Д3 со превентивно и терапевтско дејство!!!

Што е PROBalans Baby?

probalans-baby
ProBalabs Baby

PROBalans Baby капките се додаток во исхраната наменети за деца до 6 години кои содржат пробиотици нормално присутни во здравата микрофлора кај доенчиња и деца (Lactobacillus rhamnosus – SP1) и витамин Д3 кој од најрана возраст се ординира кај децата како стандарден суплемент.

 

Клучни предности на PROBalans Baby капките?

 • Иновативна формула: Пробиотик + витамин Д
 • Нема потреба од дополнителна суплементација со витамин Д
 • Превентивно и терапевтско дејство
 • Едноставно дозирање – 6 капки еднаш дневно независно од оброците
 • Без алергени, глутен, лактоза и млечни продукти
 • Без мирис и вкус

Зошто PROBalans Baby капките се толку иновативни и како делуваат неговите состојки?

Lactobacillus Rhamnosus – SP1– Природен и нормален жител на цревната микрофлора кај доенчиња и деца.

Студиите покажуваат статистички значајно подобрување и позитивен клинички одговор при третман на:

 • Акутна инфективна дијареа предизвикана од rotavirusi
 • Пост антибиотска дијареа – после третман со антибиотици
 • Дијареа предизвикана од Clostiridium difficile
 • Атопичен дерматит
 • Грчеви (колики) кои најчесто се јавуваат во првите 4 месеци од животот

Витамин D3- Потребен за нормален раст и развој на коските кај децата

Витамин Д е познат имуномодулатор:

 • Има антиинфламаторно дејство
 • Има заштитно влијание на цревниот зид и ја промовира неговата регенерација
 • Помага при Crohn-ова болест и улцеративен колит
 • Има значаен ефект во намалување на гастроинтестиналните инфекции
 • Помага во превенција и третман на атопичен дерматит
Прочитајте:  Интервју: PharmaNEWS.mk извор на квалитетна, концизна и проверена здравствена информација

Кога да се употребат PROBalans Baby капките?

 • За суплементација на витамин Д
 • За нормален раст и развој на коските
 • За одржување на здрава цревна микрофлора
 • За регулирање на дигестивните проблеми
 • При бактериски и вирусни дијареи
 • За дијареа предизвикана од антибиотици
 • За деца склони на алергии

Пред употреба задолжително прочитајте го упатството.

PharmaS PROBalans – ПОВЕЌЕ ОД ПРОБИОТИК

ПхармаС Лекови дооел

Pharmas logo.fh10

Бул.8-ми Септември 2/2-2/5
1000 Скопје Р.Македонија
тел.: 02 / 2550 350 факс: 02 / 2550 351
office@pharmas.mk
www.pharmas.mk
www.baby.probalans.hr

PharmaS_main_probalans_700x90

* Комерцијален текст


Споделете со пријателите!