3 работи кои треба да се знаат кога зборуваме за висок крвен притисок

Ако имате зголемен крвен притисок, веројатно сте загрижени како истиот да го контролирате. Загриженоста во секој случај ви е оправдана бидејќи да се постигне добра контрола на крвниот притисок е навистина тешка работа.