Пролетен замор и недостаток на енергија

Пролетниот замор е предизвикан од хормоналните промени во телото поради промената на сезоната и се јавува во рана пролет (март, април). Сите промени, дури и добрите, понекогаш носат со себе елементи на анксиозност, а тоа е почесто случај со чувствителни групи на луѓе склони кон депресија и анксиозност.

Пролетта е период на полен и алергии

Покрај тоа што досега не е пронајден лек за пролетните алергии, постојат многу начини за нивно третирање и ублажување на симптомите, започнувајќи од фармацевтски лекови, па сè до домашни навики…

Заштита од крлежи

Избегнувањето на подрачја со крлежи се најдобра заштита од овие инсекти. Задолжително побарајте медицинска помош доколку забележите крлеж на вашата кожа

Вертиго во рана пролет

Причина за вертиго – чувство на вртење и губење на рамнотежа може да бидат и алергиитеВертиго се дефинира како чувство на вртење и губење на…