probalans-pharmas-komercijalen-tekst
Споделете со пријателите!

Современиот човек континуирано се судира со секојдневни фактори кои го нарушуваат неговиот цревен бaланс. Нездравата исхрана, стресот и постојаното брзање, вирусните инфекции и земање антибиотици честопати не само што ја нарушуваат рамнотежата на метаболизмот и варењето на храната туку и ја намалуваат имунолошката отпорноста на организмот воопшто.

За среќа тука е: PharmaS PROBalans – ПОВЕЌЕ ОД ПРОБИОТИК

Што е PROBalans?

probalans
PROBalans – PharmaS

PROBalans претставува иновативен синбиотик од најнова генерација за брзо воспоставување на природната рамнотежа и регулација на цревната микрофлора. Содржи единствена формулација на внимателно одбрани пробиотски соеви, апигенин од цветот на камилица и екстракт од лист од нане за дополнителен спазмолитичен и противвоспалителен ефект, како и цинк и витамин Б6 како потпора за метаболизмот.

Клучни предности на PROBalans капсулите?

  • Претставува комбинација од добри млечно киселински бактерии и пробиотици
  • Го ублажува интензитетот и го намалува времетраењето на дијареата
  • Го урамнотежува метаболизмот
  • Го зајакнува имунитетот
  • Пробиотиците се заштитени со желудечно отпорна капсула поради што значајно се зголемува бројот на преживеани бактерии.

Зошто PROBalans е толку иновативен и како делуваат неговите состојки?

Пробиотици – добри млечно киселински бактерии

PROBalans содржи висока концентрација на три добро познати пробиотици: Lactobacillus acidophilus LA3, Bifidobacterium animalis ssp.lactis BLC1 и Lactobacillus casei BGP93.

Пребиотици – храна за добрите бактерии

PROBalans содржи и инулин, јаглен хидрат неразградлив за нашиот организам, кој служи како храна за млечно киселинските бактерии и го овозможува нивниот раст и дејство.

Цинк

Цинкот е минерал кој го ублажува интензитетот и го намалува времетраењето на дијареата. Во препорачаните дози, цинкот придонесува за нормалниот киселинско-базен метаболизам и ги штити клетките од оксидативен стрес односно го засилува имунолошкиот систем.

Прочитајте:  Нестероидни анти-инфламаторни лекови - НСАИЛ
Витамин Б6

Витаминот Б6 во форма на пиридоксин хидрохлорид во висока доза од 100% RDA/капсула истотака е дел од оваа формула. Витаминот Б6 придонесува за нормалниот метаболизам на протеините и гликогенот.

Апигенин од екстракт од цветот на Камилица

Една од клучните состојки на PROBalans е токму екстрактот од цвет на камилица (Matricaria recutita L. Asteraceae) со висок удел на флавониодот апигенин.

Екстракт од лист од Нане

Важна состојка во PROBalans формулацијата која содржи полифеноли, флавоноиди и тритерпенски киселини.

Желудечно отпорна капсула

Благодарение на оваа капсула која е отпорна на делувањето на желудочните киселини значајно се зголемува бројот на преживеаните корисни бактерии. Имајќи во предвид дека капсулата е од растително потекло, производот е погоден и за вегетаријанци и вегани.

Пред употреба задолжително прочитајте го упатството.

PharmaS PROBalans – ПОВЕЌЕ ОД ПРОБИОТИК

ПхармаС Лекови дооел

Pharmas logo.fh10

Бул.8-ми Септември 2/2-2/5 1000 Скопје Р.Македонија тел.: 02 / 2550 350 факс: 02 / 2550 351 office@pharmas.mk www.pharmas.mk www.probalans.hr

PharmaS_main_probalans_700x90

* Комерцијален текст


Споделете со пријателите!