dormirin-pharmas-komercijalen-tekst
Споделете со пријателите!

Мирниот сон е предуслов за човечкото здравје, работоспособност и добро расположение. Сепак современиот човек под притисок на секојдневните обврски, стресот и постојаното брзање, како и користење на тутун, продукти со кофеин, алкохол, стимуланси и др. многу често пати од несоница. Вообичаени критериуми за инсомнија се:

 • Подолго време од 30 минути за заспивање
 • Спиење помалку од 6 часа
 • Будење повеќе од 3 пати во текот на ноќта
 • Спиење кое е со слаб квалитет.

Околу 1/3 од возрасните имаат одредени потешкотии да заспијат или да спијат во тек на 12 месеци а според некои истражувања околу 95 % од Американците имаат најмалку една епизода на инсомнија во текот на животот. Луѓето кои имаат проблеми со несоница честопати имаат симптоми на дневна поспаност, главоболка, замор, анксиозност, раздразливост, тешкотии во концентрирањето и нарушена способност за извршување на нормалните активности. Со еден збор НЕСОНИЦАТА е сериозен проблем кој значајно ГО ВЛОШУВА КВАЛИТЕТОТ НА ЖИВОТ.

За среќа тука е: PharmaS Dormirin – ПРИРОДНО РЕШЕНИЕ ЗА МИРЕН СОН

Што е Dormirin?

dormirin-pharmas-komercijalen-tekst_2
Dormirin – PharmaS

Dormirin претставува нов додаток во исхраната со мелатонин кој овозможува побрзо заспивање и мирен и квалитетен сон. Оргиналната формулација покрај мелатонин содржи екстракт од корен на валеријана и екстракт од лист од мелиса, добро познати природни состојки кои дополнително смируваат и овозможуваат целовечерен мирен сон.

Клучни предности на Dormirin капсулите?

 • Сигурно решение за мирен и квалитетен сон со само една капсула
 • Оригинална формула со мелатонин, екстракт од корен на валеријана и екстракт од лист од мелиса
 • Делотворен сојузник во борбата со jet lag-овите
 • Природни состојки за квалитетен сон кои не предизвикуваат навикнување
Прочитајте:  Анксиозност кај децата

Зошто Dormirin е толку иновативен и како делуваат неговите состојки?

Мелатонин
 • Хормон кој го регулира сонот, природно се наоѓа во нашето тело и го произведува епифизата
 • Помага во скратување на времето потребно за паѓање во сон
 • Помага за ублажување на субјективното чувство на jet lag
Екстракт од корен на Валеријана (Valeriana officinalis L.)
 • Помага за смирување и квалитетен сон
Екстракт од лист на Маточина (Melissa officinalis L.)
 • Го подобрува расположението, когнитивните способности и меморијата; антиоксиданс

Пред употреба задолжително прочитајте го упатството

Совети за успешна терапија на несоница
 • Да не се спие повеќе од 8 часа
 • Да се намали времето поминато во кревет преку ден
 • Да се легнува и станува во исто време секој ден
 • Да се избегнува кафе и други стимуланси, алкохол и тутун пред спиење
 • Да се избегнува обилна вечера
 • Да се вежба регуларно, но најмалку 4 часа пред спиење

PharmaS Dormirin – Со 1 капсула до МИРЕН СОН.

ПхармаС Лекови дооел

Pharmas logo.fh10

Бул.8-ми Септември 2/2-2/5 1000 Скопје Р.Македонија тел.: 02 / 2550 350 факс: 02 / 2550 351 office@pharmas.mk
www.pharmas.mk
www.dormirin.hr

PharmaS_main_700x90

* Комерцијален текст


Споделете со пријателите!