Прекумерната тежина – глобална епидемија

Експертите велат дебелината предизвикува здравствени проблеми и ги прави луѓето несреќни Прекумерната тежина или дебелината е состојба што се карактеризира со огромно количество акумулирани телесни…

Рак на грлото на матката

Лекарите велат – рано дијагностицирање на болеста значи успешно лекување и зачувување на плодноста Ракот на грлото на матката е трет вид тумор во светот…

Интервју: PharmaNEWS.mk извор на квалитетна, концизна и проверена здравствена информација

На четвртиот Дормирин едукациски викенд во Струга, PharmaNEWS.mk направи интервју со регионалниот директор на PharmaS – Мр.фарм. Филип Ачкоски, со кого разговаравме за тековните промотивни…

Заштитете го видот

Навремена и правилна грижа за здрави очи на долг рок Леќата на окото со текот на годините ја губи еластичноста и поради тоа предметите неможе…