Децата треба да си играат надвор за да се спречат сериозни проблем со видот

Научниците велат „Зголеменото време пред екран што резултура со играње игри, социјални медиуми, и дигитална забава, доведува до поминување на повеќе време седејќи во затворен простор“.

Хемороиди или анални фисури?

Аналните фисури се мали расцепи во пределот на анусот и предизвикуваат чешање, крварење и болка која е многу по нагласена одколку онаа која се јавува кај хемороидите…