Со јога до здраво срце

Кај лугето кој вежбале јога увидено е дека се намалени ризиците од срцеви заболувања како и кај оние кои џогираат или возат велосипед…

Вежбањето и болката во колената

Без разлика дали болката во колената е резултат на повреда или пак станува збор за хронична болка, постојат повеќе начини истата да се спречи. Таа не треба да ја попречи вашата секојдневна рутина за вежбање…