pobrzo-sogoruvanje-na-masti
Споделете со пријателите!

Долгиот тренинг во теретана, само по себе не значи дека е најдобар. Доколку сакате да го забрзате својот метаболизам, треба да го скратите времето на одмор помеѓу сериите, тврдат истражувачите од Универзитетот на Јужна Калифорнија. Тие утврдиле дека мажите кои помеѓу сериите на дигање тегови, правеле само по 10 секунди одмор, согорувале за 10% повеќе калории во однос на оние кои правеле по 90 секунди пауза. Се покажало дека краткиот одмор ги тера мускулите понапорно да работат и претрпуваат повеќе оштетувања. Како резултат на тоа, вашето тело троши повеќе енергија за да ги поправи оштетувањата, а со тоа се зголемува трошењето на калории.


Споделете со пријателите!