tajnata-zad-soulcycle-treningot-video_image
Споделете со пријателите!

SoulCycle – Подгответе се да го промените животот, започнувајќи со сопствениот.
„SoulCycle е еден од најтешките тренинзи што некогаш сум ги направил, а токму тој факт го прави овој тренинг неверојатно пријатен и возбудлив истовремено!“ е коментарот на секој кој го пробал овој вид на тренинзи.

Во што се крие тајната зад овој SoulCycle успех?

„Но, тоа е многу повеќе од само тренинг – тоа е моќно искуство на телото во целост!“

SoulCycle е повозбудлив тренинг отколку само користењето на стационарниот велосипед или елипсовидната машина, или било која друга фитнес програма во која некогаш сме учествувале. Комбинација од затемнета просторија, со соодветен музички ритам и серија на исцрпувачки вело-вежби, ќе не натера да посакаме да се вратиме и следниот ден и да се обидеме со уште појако и поенергично темпо од претходното. SoulCycle е 45-минутен интервален тренинг за возење на статичен велосипед во затемнети простории во која се наоѓа кардио-интензивна стимулација, интензивни вежби за силата на мускулите и кореографија базирана на ритам. Но, тоа е многу повеќе од само тренинг – тоа е моќно искуство на телото во целост!

Иновација на фитнес компанија со седиште во Њујорк и со студија во повеќе од 15 американски држави, како и 3 студиски локации во Канада, нуди внатрешен циклус на тренинзи. Применувањето на SoulCycle програмата помогна во воспоставувањето на синхронизирани групни вежби. SoulCycle го одржува водството на постојано растечката листа на конкуренти, секојдневно регрутирајќи нови приврзаници. Оваа програма е основана уште во 2006 година, во едно студио за велосипедисти на Upper West Side во Њујорк, а само во 2015 година се проширува од 37 на 55 студија.

Прочитајте:  Годините не се важни

Со SoulCycle, вие сте на статичен велосипед, вашите нозе се фиксирани на педалите, со што ќе ви се овозможи да се фокусирате повеќе на брзината на движење на рацете. Во следните 45 минути, вие извршувате разни движења додека го совладувате зададениот отпор. Завртете го копчето, и само посилно и посилно вртете ги педалите! Почнувате со умерен отпор на вртење на велосипедот, но со полна енергија истовремено движејќи ги рацете за време на вртењето на педалите на велосипедот, совладувајќи го ритамот на музиката. Додавајте постепено повеќе отпор (приближно двојно од она што сте го започнале) и станете од седлото за да направите дополнителни вежби и марширајте заедно со музиката. Вашите нозе треба да се движат брзо и да одговараат на ритамот на музиката. Движењата се разликуваат од обичното возење на велосипед дома (додека се возите, ги активирате и рацете, правите вежби и со нив додека ги зацврстувате стомачните мускули). Исто така, заземете посебна позиција колковите се назад, рацете сместени блиску до вашето тело, со што загарантирано добивате исклучително добар тренинг! Колективната конкуренција дополнително придонесува да ги поместите вашите граници!

Започнете! Процесот е може да биде тежок, но сите оние кои ќе го поминат сето тоа, единствено нешто што ќе сакаат е тоа да го практикуваат повторно и почесто!


Споделете со пријателите!