Здрава храна – долг живот

Храната игра битна улога во продолжување на животниот век Јадењето здрава храна го заситува организмот со многу хранливи материи и состојки кои се потребни за…

Зависноста од шеќер не влијае „само“ на дебелината, туку и на Вашето срце, мозок, па дури и сексуалниот живот

Во умерени количини, шеќерот е од суштинско значење за здраво тело. Пред милиони години нашите предци го базирале опсатнокот на овошјата богати со шеќер. Овие…