Природни решенија за помош при појави на депресија и анксионост

Депресија е колективно име за група нарушувања кои се карактеризираат со чувство на тага, безволност и незадоволство, кои симптоми траат повеќе од 2 недели и ги попречуваат секојдневните активности на пациентот. Мешаното анксиозно-депресивно растројство, кое се карактеризира со истовремено присуство на симптоми на блага или умерена депресија и анксиозност (вознемиреност, нервоза, несоница), е исто така многу често кај пациентите.

Метеоропатија

Овој ефект на промена на времето врз однесувањето и здравјето на луѓето се нарекува метеоропатија.

Фагофобија – ужасот кој те прави да мислиш дека не си во состојба да голташ

Неможност да се земаат апчиња и други лекови, нагло губење на интерес за повеќето видови на храна и течности, видливо губење на тежината, зголемување на општата анксиозност или депресија се некојод симптомите кои може да ни укажат дека се справуваме со фагофобија