Херпес против рак

Модифициран вирус на херпес се користи против меланом (рак на кожа) и го поттикнува имуниот систем на пациентот самостојно да се бори против ракот…

Сосема поинаков „селфи“

Со био-осетливи филмови и паметни телефони до дијагноза на болеста од секадеОдењето на лекар поради обична настнка, можеби понекогаш е право малтретирање, од гужва во…