Министерството за здравство обезбеди 3.000 вакцини против стрептокока

Три илјади дози вакцини против бактеријата стрептокока набави Министерството за здравство, кое продолжува со унапредување на превентивната здравствена заштита со посебен фокус на заштитата на здравјето на децата. Вакцината е незадолжителна и бесплатна и е наменета за деца на возраст од шест недели до пет години

Унапредување на поголем број специјалности во тетовската клиничка болница

Ќе се зајакнуваат капацитетите на тетовската болницаМинистерството за здравство работи на зајакнување на капацитетот на Тетовската клиничка болница во делот на кардиологија, дерматовенерологија, оториноларингологија и…

Првата трансплантација
на череп и скалп во светот [ВИДЕО]

Замислете да ги спојувате крвните садови со големина од 0,16 см под микроскоп со помош на минијатурни конци со половина од дијаметарот на човечката коса, користејќи алати со кои може да се направи квалитетен швајцарски часовник…

Видови на сол

Покрај разните видови на сол со ситни разлики меѓу нив, нејзината функција е иста – за правилно функционирање на организмот, но и за давање на убав вкус на јадењата…