Споделете со пријателите!

Ќе се зајакнуваат капацитетите на тетовската болница
Министерството за здравство работи на зајакнување на капацитетот на Тетовската клиничка болница во делот на кардиологија, дерматовенерологија, оториноларингологија и гастроенерохепатологија. За да се намали бројот на препратени пациенти на скопските клиники, Министерството почна проект за унапредување на работата трите клинички болници во Тетово, Битола и Штип. 

Министерот за здравство Никола Тодоров на вчерашната прес-конференција истакна дека целта е доближување на што е можно поголем број здравствени услуги до граѓаните во нивното место на живеење, како и редуцирање на упатувањата кон клиниките во Скопје, очекува проектот да даде резултат за една година.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!