Заштита на цревната микрофлора од штетното дејство на антибиотиците

Со честите разболувања, имунолошка функција на дигестивниот тракт се намалува и не може доволно добро да го заштити организамот ниту од инфекции ниту, пак, да го закрепне организмот по боледување….

Јогурт, благороден млечен производ

Јогуртот содржи пробиотици кои служат за регулација на цревната флора и се многу полезни здравствени придобивки за организмот Јогуртот е ферментиран млечен производ кој се…