Доење и мајчино млеко – најдобриот почеток за вашето бебе

Доењето е еден од најважните начини на за унапредување и чување на здравјето – наведува Мими Кимовска Христов, специјалист педијатар и претседател на поткомитетот за промоција, заштита и поддршка на доењето при Министерство за Здравство на РМ по повод Светската недела на доењето.

Препознајте ги знаците на алкохолизам

Научете како да ги разликувате однесувањата коишто означуваат злоупотреба на алкохол и зависност од алкохолАлкохолизмот е болест која се лекува, доколку се препознае навреме. Процесот…