Што се случува кога им се закануваме на нашите деца?

Возрасните можат да ги проценат вистинските и нереалните причини за страв. Децата ја немаат оваа способност и прифаќаат сè како закана. Размислете за ова информација кога ќе ви дојде да го заплашите вашето дете со „големиот лош волк“ или „ужасната и лоша вештерка“.

6 начини на кои родителите можат да ги поддржат своите деца во време на пандемија (СОВИД-19)

Децата се патници во оваа ситуација, а ние сме тие што го возиме автомобилот, иако како родителите се чувствуваме вознемирено, ние сме одговорни да создадеме чувство кај патниците да се чувствуваат како „безбедни патници“.