Диета која се применува во акутната фаза на гастритис

Постојат повеќе различни пристапи и диети кои може да помогнат во ублажување на симптомите на гастритис и кои може да ја подобрат состојбата. Погледнете кои се чекорите кои треба да ги практикувате во акутната фаза на гастритис

Што е илеус

Илеус може да доведе до интестинална опструкција кое што значи дека прехранбените материи, гас или течности не може да се придвижат…