Кратка приказна за крвта

Терминолошки изразот крв е еден од најчесто користените но општ осврт на комплетната функција на овој транспортен медиум е исто така битен за проширување на општите познавања во процесот на подигање на свеста на нашето здравје.

Исхрана во менопауза

За време на климактериум заради хормоналните промени освен забавен метаболизам може да се случи да чувствувате промени во расположението…

Хормони кои ги согоруваат маснотиите – клуч за слабеење

Третата компонента, која одредува дали ќе можете да ослабнете освен вежбање и исхрана, е хормоналниот статус. Најчесто зборуваме главно за два хормони кои влијаат на согорувањето на маснотиите, но бројот на оние хормони кои имаат директен ефект во контролата на губење на тежината се всушност 7.