Паметните телефони, потреба или зависност

Можеби денес најголемата, но и воедно “најбезопасната” зависност за вашите најмали – зависноста од социјалните мрежи! Тинејџерите не се единствените кои се склони кон оваа прекумерна употреба. Што се случува ако родителите ги туркаат временските ограничувања пред екраните?

Кортизол – хормон на стресот

Физичкиот и емоционалниот стрес го покачуваат нивото на хормонот  на стрес кортизол што е најчеста причина за ослабен имунитет, појава на рак и други заболувањаФизичкиот…