acc-brzo-go-razgraduva-sekretot-i-go-olesnuva-iskashluvanjeto_image
Споделете со пријателите!

АЦЦ е муколитик кој има брз ефект во елиминирање на секретот и постигнување на клинички ефект
Кашлицата е рефлексна појава која обично се јавува со цел да се олесни чистењето на дишните патишта од секрет, течности, иританси, страни партикли и микроби. Нејзината појава често укажува на инфективна болест на дишните патишта или белите дробови, предизвикана од вируси или бактерии. Поретко, но може да се јави и при употреба на одредени лекови (на пример антихипертензиви) или како знак на болести кои не ги засегаат дишните патишта туку други органи (на пример желудникот).

Според времетраењето, кашлицата може да биде акутна, субакутна и хронична, додека пак по карактер истата може да биде непродуктивна (сува) и продуктивна (влажна).

Продуктивната или влажна кашлица е чест симптом на респираторна инфекција или алергија. Таа се јавува како резултат на постоење на мукозен секрет во долните или горните дишни патишта, а се карактеризира со создавање на секрет.

АЦЦ брзо ослободува од кашлицата*

АЦЦ е муколитик кој има брз ефект во елиминирање на секретот и постигнување на клинички ефект. Тој го разводнува секретот, ја намалува неговата густина и го олеснува неговото искашлување.

АЦЦ има повеќе различни облици за потребите на секој пациент        

  • АЦЦ 200 шумливи таблети – за деца од две години и поголеми;
  • АЦЦ 600 шумливи таблети – за возрасни со едноставно дозирање само еднаш на ден;
  • АЦЦ 600 плус шумливи таблети – за возрасни, со додаден цинк за скратување на траењето на настинката**;
  • АЦЦ јуниор сируп со вкус на цреша – за најмалите;
  • АЦЦ Назал спреј за нос – решение за оние кои имаат проблем со синусите (брзо и лесно го дренира секретот при акутни и хронични инфекции*).

acc-brzo-go-razgraduva-sekretot-i-go-olesnuva-iskashluvanjeto_image-01

АЦЦ има тројно дејство*:

  1. Делува секретолитички: брзо го разградува секретот без да го зголеми неговиот волумен.
  2. Делува секретомоторно: го олеснува исфрлањето на разводнетиот секрет.
  3. Делува антиоксидативно/антитоксично: ги врзува слободните радикали и ја намалува нивната токсичност.

АЦЦ делува брзо уште од првиот ден на употреба, ефикасен е против сите видови на секрет при вирусни и бактериски инфекции и е безбеден за деца и за возрасни*. Ослободете се брзо* и ефикасно* од секретот и ставете крај на досадната продуктивната кашлица со АЦЦ!

Пред употреба внимателно прочитајте го упатството. За индикациите, ризикот од употреба и несаканите дејства на лекот, консултирајте го Вашиот лекар или фармацевт.

Референци:

  1. Data on file, Lek DOOEL Skopje, 2013
  2. Singh М, Das RR., Zinc for Common Cold (Review), The Cochrane Collaboration, available online on www.thecochranelibrary.com

lek-logo
Лек Скопје ДООЕЛ
МК-АЦЦ-Т-12/2016
Перо Наков бр.33, 1000 Скопје, Македонија
тел.: 02 / 2550 835 факс: 02 / 2551 484

* комерцијален текст


Споделете со пријателите!