Споделете со пријателите!

odberete-ja-najsoodvetnata-pernica-za-vas_image
Перницата е нешто многу повеќе од предмет на кој се потпира главата додека спиеме. Перницата претставува помагало не само за квалитетен сон, туку и за квалитетен живот, бидејќи не можеме да бидеме здрави и функционални, доколку не сме соодветно одморени
Дали знаевте дека перницата ја користите 2.500 часови годишно? Користењето на несоодветна перница може да доведе до тоа да немате квалитетен и континуиран целовечерен сон. Лошата перница најчесто доведува до будење од длабок сон за да пронајдете поудобна позиција или пак, воопшто не успевате да навлезете во длабок сон.

Менувајте ја вашата перница пред да почне да ја губи својата функционалност.

Поради овие причини многу е важно да обрнете повеќе внимание на каква перница спиете. Висината на перницата најдобро се одредува според вашиот омилен начин на спиење: странично, на грб, на стомак или комбинирано. Во однос на состојбата во која се наоѓа вашиот врат и `рбетен столб се одредува составот на перницата.

Следуваат информации за најчесто користените перници, запознајте се со фактите за нив, како лесно би ја одберале најдобрата за вас.


Споделете со пријателите!