kafeto-ve-diga
Споделете со пријателите!

Не го заборавајте ѓезвето за да не промашите во креветот

Кафето го намалува ризикот од еректилна дисфункција, покажале најновите истражувања направени во универзитетот на Тексас. Мажите кои секојдневно внесуваат кофеин во количини еднакви на две до три шолји кафе, се покажало дека имаат за 39% намален ризик од еректилна дисфункција, во споредба со оние кои воопшто не пијат кафе.

„Кофеинот доведува до опуштање на артериите на пенисот, што го подобрува протокот на крв“, вели авторот на студијата Д-р Дејвид Лопез – David Lopez. Имајте на ум, дека само една шолја кафе дневно може да биде од помош. Наспроти тоа, газираните пијалоци, иако содржат кофеин, го зголемуваат ризикот од еректилна дисфункција.


Споделете со пријателите!