dormirin-forte-pharmanews
Споделете со пријателите!

Мирниот сон е предуслов за човековото здравје, работоспособност и добро расположение. Сепак современиот човек под притисок на секојдневните обврски, стресот и постојаното брзање, како и користење на одредени продукти од тутун, продукти со кофеин, алкохол, стимуланси и др. многу често пати од несоница.

Вообичаени критериуми за инсомнија се:

 • Подолго време од 30 минути за заспивање;
 • Спиење помалку од 6 часа;
 • Будење повеќе од 3 пати во текот на ноќта;
 • Спиење кое е со слаб квалитет.

Околу 1/3 од возрасните имаат одредени потешкотии да заспијат или да спијат во тек на 12 месеци, а според некои истражувања околу 95% од Американците имаат најмалку една епизода на инсомнија во текот на животот.

Луѓето кои имаат проблеми со несоница честопати имаат симптоми на дневна поспаност, главоболка, замор, анксиозност, раздразливост, тешкотии во концентрирањето, и нарушена способност за извршување на нормалните активности. Со еден збор НЕСОНИЦАТА е сериозен проблем кој заначајно ГО ВЛОШУВА КВАЛИТЕТОТ НА ЖИВОТ.

За среќа тука е: PharmaS Dormirin  ПРИРОДНО РЕШЕНИЕ ЗА МИРЕН СОН сега достапен во нова засилена формула за побрзо и посилно дејство – Dormirin FORTE

Што е Dormirin FORTE?

Kutija

Dormirin FORTE претставува нов додаток во исхраната со мелатонин кој овозможува побрзо заспивање и мирен и квалитетен сон. Оргиналната формулација покрај мелатонин содржи екстракт од корен на валеријана и екстракт од лист од мелиса, добро познати природни состојки кои дополнително смируваат и овозможуваат целовечерен мирен сон. Покрај тоа содржи и цинк кој придонесува за синтеза на мелатонин и одржување на потребните нивоа на мелатонин во мозокот.

Клучни предности на Dormirin FORTE капсулите?

 • Сигурно решение за мирен и квалитетен сон со само една капсула;
 • Оргиналната формула со мелатонин, екстракт од корен на валеријана и екстракт од лист од мелиса;
 • Присуството на цинк кој придонесува за синтеза на мелатонин;
 • Делотворен сојузник во борбата со jet lag-овите;
 • Природно состојки за квалитетен сон кои не предизвикуваат навикнување.
Прочитајте:  Ефикасно лекување на габични инфекции на кожа и нокти

Зошто Dormirin FORTE е толку иновативен и како делуваат неговите состојки?

Мелатонин

 • Хормон кој го регулира сонот, природно се наоѓа во нашето тело и го произведува епифизата;
 • Помага во скратување на времето потребно за паѓање во сон;
 • Помага за ублажување на субјективното чувство на jet lag.

Екстракт од корен на Валеријана (Valeriana officinalis L.)

 • Помага за смирување и квалитетен сон.

Екстракт од лист на Маточина (Melissa officinalis L.)

 • Го подобрува расположението, когнитивните способности и меморијата, антиоксиданс.

Цинк

 • Придонесува за синтеза на мелатонин и одржување на потребните нивоа на мелатонин во мозокот.
 • Придонесува за правилно функционирање на имунолошкиот систем, нормалниот метаболизам на макронутриентите, и заштита на клетките од оксидативниот стрес.

Пред употреба задолжително прочитајте го упатството!

Совети за успешна терапија на несоница

 • Да не се спие повеќе од 8 часа;
 • Да се намали времето поминато во кревет преку ден;
 • Да се легнува и станува во исто време секој ден;
 • Да се избегнува кафе и други стимуланси, алкохол и тутун пред спиење;
 • Алкохол пред спиење;
 • Да се избегнува обилна вечера;
 • Да се вежба регуларно, но најмалку 4 часа пред спиење.

PharmaS Dormirin FORTE Со 1 капсула до МИРЕН СОН!!!

ПхармаС Лекови дооел

Pharmas logo.fh10

Бул.8-ми Септември 2/2-2/5
1000 Скопје Р.Македонија
тел.: 02 / 2550 350 факс: 02 / 2550 351
office@pharmas.mk
www.pharmas.mk
www.dormirin.hr

PharmaS_Dormirin_Forte_main_700x90 

 * Комерцијален текст


Споделете со пријателите!