Микронутритиенти во бременоста

Често бремените жени имаат недостатокот на витамин Д , фолна киселина (витамин Б9) како и железоВитамините и минералите се микронутритиенти кои се потребни за раст и…

Придобивки од витаминот Ц

Користа од витаминот Ц е навистина голема, а негативните последици речиси и не постојат, пред сè поради тоа што овој витамин практично не може да се предозира…

Витаминот Ц го продолжува животот

Општо познато е дека Витаминот Ц има бројни здравствени придобивки, но науката отиде подалеку и откри дека внесувањето на соодветно количество од овој витамин може да ви го продолжи животот…