Споделете со пријателите!

Нова метода на лекување пациенти на Универзитетската клиника за неврохирургија при Скопскиот клинички центар „Мајка Тереза“

Емболизација на аневризма (вродена аномалија на крвните садови) е успешно извршена врз пациент на Универзитетска клиника за неврохирургија, кој по интервенцијата се чувствува многу добро. Станува збор за нова метода на Клиниката, при што не се отвора черепот, туку со пункција на главниот крвен сад се доаѓа до мозочните артерии и аномалијата на мозокот се решава ендоваскуларно.

Превземено од: Министерство за здравство на Република Македонија

Прочитајте повеќе»


Споделете со пријателите!