Кортизол – хормон на стресот

Физичкиот и емоционалниот стрес го покачуваат нивото на хормонот  на стрес кортизол што е најчеста причина за ослабен имунитет, појава на рак и други заболувањаФизичкиот…

Ефекти од пушењето тутун

Најголема позитивна придобивка од пушењето цигари е доколку престанете да пушите што е можно поскоро Најголем дел од пушачите на цигари започнале да пушат во…

Лушпи од јајца наместо пломби

Како лушпите од јајцата можат да помогнат да се пополнат дупките во забите на природен начин За многумина одењето на забар претставува стресно, болно и…

Прекумерната тежина – глобална епидемија

Експертите велат дебелината предизвикува здравствени проблеми и ги прави луѓето несреќни Прекумерната тежина или дебелината е состојба што се карактеризира со огромно количество акумулирани телесни…

Зависноста од шеќер не влијае „само“ на дебелината, туку и на Вашето срце, мозок, па дури и сексуалниот живот

Во умерени количини, шеќерот е од суштинско значење за здраво тело. Пред милиони години нашите предци го базирале опсатнокот на овошјата богати со шеќер. Овие…