Омега киселини за поздраво срце

Знаци за недостаток на омега масни киселини се: брзо заморување, сува кожа, опаѓање на косата, слаба меморија, имунолошки нарушувања, слаба периферна циркулација, менување на расположението и депресија…

Симптоми и превенција на топлотен удар

Покрај тоа што топлотната истоштеност не е толку сериозно нарушување како топлотниот удар, таа во никој случај не смее да се потценува, бидејќи може да премине во топлотен удар, кој нелекуван во телото може да предизвика трајни оштетувања…

Топлото време може да значи зголемена појава на салмонела

Повраќање, треска, дијареа…, се непријатни симптоми, олицетворение на страотните ефекти кои салмонелата кои можете да ги почувствувате. Во минатото, научниците често ги поврзувале епидемиите на бактериска инфекција на екстремните временски услови…